1. /
  2. Новини
  3. /
  4. МІНІСТЕРСТВО ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ УКРАЇНИ...

МІНІСТЕРСТВО ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ УКРАЇНИ ПОВЕРТАЄ НАЙОЧІКУВАНІШУ ПОСЛУГУ СЕРЕД УКРАЇНЦІВ: У ДІЯ СТАРТУЄ БЕТА-ТЕСТУВАННЯ ЗМІНИ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ

Наразі послугою можуть скористатися жінки та діти.

Зазначимо, сервіс вдосконалили й тепер він працюватиме без людського фактора📲: коли ви змінюватимете місце проживання у власному або у житлі іншого власника, зміна статусу в реєстрі відбуватиметься автоматично, що значно прискорить отримання послуги та зекономить ваш час.

Щоб взяти участь у бета-тесті, потрібно 👇

📌мати ID-картку або закордонний паспорт у Дії;

📌мати податковий номер;

📌бути старшим за 14 років, або 18, якщо змінюєте місце проживання дитини;

📌не бути військовозобов’язаним;

📌житло не має бути в іпотеці, а право власності на нього має бути внесено до Реєстру нерухомості з 2013 року.

❗️ Зверніть увагу! Якщо хочете задекларувати нове місце проживання в житлі іншого власника, потрібно отримати від нього підтвердження. Також при зміні проживання дитини маєте отримати дозвіл другого з батьків. Це можна зробити за посиланням або через QR-код.

Тож сьогодні Ви можете стати одними із перших, хто протестує послугу 📱 Долучитися до бета-тесту можна за посиланням 👉https://t.me/diia_beta_bot?start=home.

Послугу розроблено Міністерством цифрової трансформації спільно з МВС України, Державною міграційною службою України та Міністерством юстиції України за підтримки Програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

#ДМС Наталія Науменко Михайло Федоров