1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ЗУСТРІВСЯ...

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ЗУСТРІВСЯ З ПРЕДСТАВНИКАМИ  УПОВНОВАЖЕНОГО ІЗ ЗАХИСТУ ДЕРЖАВНОЇ МОВИ

25 липня начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура зустрівся з представниками Уповноваженого із захисту державної мови, які  прибули з робочим візитом до Болградського району.

У заході також взяв участь заступник начальника Болградської РВА Вячеслав Кулик.

Під час робочої зустрічі було обговорено важливість дотримання мовного законодавства, зокрема Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Було зазначено, що на території Болградського району фіксуються випадки використання російської мови, як мови реклами, виготовлення інформаційних таблиць та дублюючих їх назву на болгарській мові. Також фіксуються випадки порушень норм вищезазначеного  закону у частині використання іноземної мови (російської, болгарської, гагаузької та інших) під час виконання службових обов’язків державними службовцями, особами офіцерського складу, які проходять службу за контрактом, складу Національної поліції, медичними та педагогічними працівниками, працівниками сфери обслуговування та іншими.

Начальник Болградської РВА вкотре звернув увагу представників Уповноваженого із захисту державної мови на транслювання російськомовних каналів по супутниковому телебаченню, яким користуються більшість мешканців району. Він звернув увагу на необхідності втручання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в цю проблему. 

Зазначені обставини не сприяють інтегрованості в інформаційний простір України значної частини населення Болградського району, яке не володіє державною мовою та не довіряє українським медіа. 

Учасники зустрічі висловили переконання у важливості продуктивної співпраці, спрямованої на захист і розвиток української мови як державної та впровадження її в усі галузі району та серед населення.

Під час зустрічі були досягнути домовленості щодо подальшої співпраці у реалізації Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» на території Болградського району.