1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В АРЦИЗЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: В АРЦИЗЬКІЙ ГРОМАДІ ПРИЙНЯЛИ ПРОГРАМУ СТИМУЛЮВАННЯ ТА ЗАОХОЧЕННЯ МОЛОДИХ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

21 липня, під час чергового засідання сесії Арцизької міськради депутати внесли зміни та доповнення до діючої Програми розвитку освітньої галузі Арцизької громади на 2021-2023 рр.

Згідно внесених змін до Програми, кожному із новоприбулих педагогічних працівників щомісячно будуть здійснюватися компенсація за житло у розмірі 1500 грн.

Також кожному молодому фахівцю зі стажем роботи від 0 до 3 років щомісячно буде виплачуватися матеріальне стимулювання у розмірі 1900 грн.

«Для молодих вчителів, які тільки розпочинають свій шлях у професії – це вагома підтримка та мотивація. А для нас – це можливість залучити якомога більше молодих кадрів працювати в громаді», – підкреслив міський голова Сергій Парпуланський.

Необхідність таких змін у Програмі постала через брак молодих кваліфікованих спеціалістів у закладах освіти громади. Ця тема обговорювалася міським головою Сергієм Парпуланським з директорами шкіл громади ще на початку червня під час робочої наради з підбиття підсумків навчального року.

«Брак молодих кваліфікованих спеціалістів та ситуації, коли один вчитель викладає по декілька предметів одночасно прямо пропорційно впливають на якість надання освітніх послуг. Наше завдання на наступний навчальний рік – використати всі можливі ресурси та важелі, аби заохотити та стимулювати молодих спеціалістів працювати у школах нашої громади», – відмітив Сергій Парпуланський.

Нагадаємо, що з 2017 року у Арцизькій громаді успішно діє Програма “Кадри”, за умовами якої всім молодим лікарям, які вже працюють чи працюватимуть у ЦРЛ та ЦПМСД, оплачується орендна плата житла (1500 грн щомісяця) та комунальні послуги. Також програмою передбачено придбання житла для молодих спеціалістів.

Возможно, это изображение 1 человек и текст

Статистика и объявления

Продвигать публикацию