1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СИТУАЦІЯ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ:...

СИТУАЦІЯ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ: ДЕТАЛІ ВРАНІШНЬОЇ АТАКИ

Цієї ночі з акваторії Чорного моря ворог атакував Одеську область крилатими ракетами типу «Калібр». Було нанесено потужний ракетний удар по аграрному підприємству Болградського району.

Ракета влучила в зерносховища і склади сільськогосподарського підприємства району, у зв’язку з цим спалахнула пожежа.

Співробітники ДСНС та поліції виїхали на місце влучання.

Під час боротьби з вогнем, ще одна ракета поцілила в те саме підприємство, понівечивши сільськогосподарську та рятувальну техніку. Повторний ракетний удар залишив особовий склад рятувальників без двох пожежних машин. Постраждалих серед рятувальників та поліцейських не має, завдяки тому, що всі вчасно укрилися в захисних спорудах. Пожежу на площі понад 200 кв. м. оперативно ліквідовано.

Знищуючи техніку ДСНС ворог вкотре нагадує про те, що норми міжнародного права, якими рятувальники захищені від атак під час своєї роботи, для нього не діють.

Внаслідок ракетного удару знищено 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю. Дві цивільні особи отримали різані рани склом, їм надана необхідна медична допомога.

Ситуація контрольована. Начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура виїхав на місце ракетного удару та провів робочу нараду з керівництвом громади та представниками ДСНС, під час якої ознайомився з ситуацією на місці події. Учасниками наради було розроблено план ліквідації наслідків ракетного удару та надання допомоги постраждалим.

Болградська РВА попереджує мешканців району не нехтувати сигналами повітряної тривоги та завжди прямувати до найближчого укриття і залишатися в ньому до відбою.

Будьте відповідальними до власної безпеки та безпеки ваших рідних.