1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ТАРУТИНСЬКА ГРОМАДА ПРОВЕЛА ДО...

ТАРУТИНСЬКА ГРОМАДА ПРОВЕЛА ДО МІСЦЯ ОСТАННЬОГО СПОЧИНКУ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ІВАНА ПЕТРОВА

Сьогодні на щиті повернувся до рідної домівки в селище Березине відважний воїн, захисник України, але ще дуже молодий хлопчина Петров Іван Петрович (20.01.2002р.н.), який майже півтора роки вважався зниклим безвісти.

Загинув наш оборонець 20 березня 2022 року під час пекельних боїв за Маріуполь. Жорстока війна забрала життя найкращого сина, сміливого та цілеспрямованого, гарного і доброго хлопця.

З глибоким сумом та пекучою біллю в серцях відданого патріота рідної землі, нацгвардійця Івана Петрова проводжали в останню дорогу рідні та близькі, керівництво Тарутинської селищної ради, побратими, односельчани, друзі, знайомі.

У храмі святого Димитрія Солунського відбулося відспівування воїна.

Від імені усіх жителів Тарутинської громади селищний голова Сава Чернєв висловив щирі співчуття батькам Вані, його братам та рідним: «В цей тяжкий час низько схиляємо голови в скорботі, розділяємо ваше велике горе та біль втрати…»

Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять загиблого захисника.

Xин поховання відбувся з усіма почестями: під Державний Гімн України, який виконав оркестр національної гвардії, та військовий салют. Державний Прапор України, що огортав труну, військові передали родині, як символ мужності воїна та відданості рідній державі.

Доземний уклін і вічна шана нашому захиснику, нашому Герою!

Світла пам’ять про Івана Петрова назавжди збережеться у наших серцях…

Слава Героям України!