1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ОБГОВОРИЛИ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ОБГОВОРИЛИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗБАР’ЄРНОГО ПРОСТОРУ ПРИМІЩЕНЬ ЦНАП РАЙОНУ

07 липня 2023 року заступник начальника Болградської РВА Дмитро Дімитров провів онлайн-нараду з питань виконання плану заходів із забезпечення безбар’єрного простору приміщень центрів надання адміністративних послуг Болградського району.

У нараді взяли участь начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг районної державної адміністрації Домнікія Кучеровська, секретарі органів місцевого самоврядування та керівники ЦНАП району

Нагадаємо, що рух до безбар’єрного суспільства запустився ще кілька років тому з великої розмови про безбар’єрність, яку розпочала перша леді України Олена Зеленська. З початком війни громадяни України стикнулися з додатковими викликами щодо створення безбар’єрного простору. Вимоги до приміщень ЦНАП визначені Постановою КМУ №588 від 01.08.2013 «Про затвердження Примірного регламенту центру надання адміністративних послуг» та знайшли відображення у «Національній стратегії створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року».

Безбар’єрність сьогодні – це не тільки про зручні пандуси. В умовах війни постійно збільшується кількість громадян, осіб з інвалідністю, ветеранів, які постраждали від російської агресії та потребують особливої опіки та захисту при зверненні за адміністративними послугами. Підтвердженням цього є збільшення Переліку адміністративних послуг на 19 послуг для ветеранів та прирівняних до них осіб, впровадженням яких зараз займаються центри надання адміністративних послуг.

Під час наради заслухано доповіді представників територіальних громад про вжиті заходи щодо усунення невідповідностей вимогам до приміщень ЦНАП.

Також учасниками наради були обговорені проблемні питання із забезпечення безбар’єрного простору приміщень та шляхи їх розв’язання.