1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з заступниками та керівниками структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.

Про стан виконання заходів Програми розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя в Одеській області на 2023-2025 роки ознайомила присутніх начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної (військової) адміністрації Інна Гуткан. Вона зазначила, що безперечно, державною мовою може бути тільки українська. Але, зважаючи на те, що в Україні, зокрема на території нашого району, живе багато національностей, запроваджена українізація здійснюється досить повільно. Насамперед це стосується людей старшого покоління, здебільшого у сільській місцевості. Тобто, відсутність на сьогоднішній день відповідного мовного середовища.

Також вона ознайомила присутніх з проблемними питаннями при реалізації зазначеної Програми.

Начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг районної державної (військової) адміністрації Домнікія Кучеровська доповіла про результати моніторингу стану надання адміністративних послуг населенню Болградського району за І півріччя 2023 року. Вона зазначила, що за даними проведеного моніторингу, протягом І півріччя 2023 року суб’єктами звернень надано 37 561 адміністративну послугу.

Найбільша кількість послуг очікувано надана трансформованими ЦНАП, зокрема центром Арцизької міської ради – 12 434 адмінпослуги, центром Болградської міської ради – 8 257 послуг. ЦНАП Бородінської селищної ради надав 2 434 послуги. Центрами та Василівської,Кубейської, Теплицької сільських рад надано 2396, 2286 і 2263 послуги відповідно.

Найменша кількість послуг за даними моніторингу надана ЦНАП Павлівської сільської ради (всього 613 послуг) через те, що всупереч вимогам чинного законодавства, затвердженому Переліку, не всі адміністративні послуги, суб’єктом надання яких є Павлівська сільська рада надаються через ЦНАП.

За рахунок надання платних адміністративних послуг поповнено бюджет Болградської міської ради на 1 267 234 грн., Василівської сільської ради – на 387 972 грн., Тарутинської селищної ради – на 336 230 грн., Арцизької міської ради – на 309 898 грн., Бородінської селищної ради – на 132 783 грн., Павлівської сільської ради – на 93 530 грн, Теплицької сільської ради – на 9 924 грн., Городненської сільської ради – 8 736 грн., Кубейської сільської ради – на 6 662 грн.

Про стан виконання бюджетів об’єднаних територіальних громад Болградського району за липень 2023 року доповів начальник відділу фінансів районної державної (військової) адміністрації Павло Синельников. Було зазначено, що до місцевих бюджетів  об’єднаних територіальних громад Болградського району  за липень 2023 року надійшло 89 035,3 тис. грн., виконання до розпису становить 128,0%, додатково отримано  19 451,7 тис. грн., темп росту складає 126,5% . У ліпні 8 з 10 громад Болградського району забезпечили виконання планових показників доходної частини місцевих бюджетів.

П’ять з п’яти основних планових показників надходжень податків та зборів  до місцевих бюджетів по Болградському району за липень  2023 року виконано.

По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.