1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА РОЗПОЧАВ...

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА РОЗПОЧАВ СВОЄ ОЗНАЙОМЛЕННЯ З РАЙОНОМ

Сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Михайло Шарафаненко спільно з керівниками структурних підрозділів Болградської РВА відвідали с. Василівка Василівської громади.

На початку візиту начальник Болградської РВА провів нараду з Василівським сільським головою Петром Бойчевим, старостами сіл та начальниками структурних підрозділів громади.

Вони обговорили забезпеченість громади шкільним автобусом у зв’язку з оптимізацією мережі освіти та створення опорних закладів. Було зазначено, що є необхідність в закупівлі трьох шкільних автобусів, але на даний час громада розглядає питання проведення тендеру з закупівлі одного.

Також обговорили питання щодо необхідності ремонту доріг місцевого значення для безпечного підвозу школярів до опорного закладу освіти Василівської громади.

Зазначимо, що Василівська громада забезпечена системою оповіщення населення під час тривог, яка працює автоматично за рахунок встановленої програми.

Під час робочого візиту Михайло Володимирович ознайомився з діяльністю соціальних об’єктів населеного пункту, підготовкою навчальних закладів освіти до нового навчального року, облаштування Класу безпеки та готовністю до опалювального сезону 2023-2024 років, забезпечення твердим паливом та засобами безперебійного живлення. Крім того, він перевірив готовність захисних споруд до організації безпеки учасників освітнього процесу.

Наразі в дошкільному закладі освіти завершився ремонт та облаштування найпростішого укриття для захисту дітей та працівників закладу.

Також очільник району обговорив з головою сільської ради Петром Бойчевим проблемні питання з якими стикається громада під час своєї діяльності та стан виконання доходної частини місцевого бюджету.