1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ПРЕДСТАВНИКИ ГОРОДНЕНСЬКОЇ...

НОВИНИ ГРОМАД: ПРЕДСТАВНИКИ ГОРОДНЕНСЬКОЇ ГРОМАДИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ДВОТИЖНЕВІЙ ФАХОВО-ІНФОРМАЦІЙНІЙ ПОЇЗДЦІ

У липні 2023 року представники Городненської громади взяли участь у двотижневій фахово-інформаційній поїздці «Розвиток сільських територій на прикладі федеральної землі Баварія – пропозиції для України», який відбувся завдяки проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» АПД та за підтримки Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини і Баварського державного міністерства продовольства, сільського та лісового господарства.

Учасники делегації – представники пілотних громад та партнерських громадських організацій мали можливість ознайомитися з організацією та структурою адміністративної системи управління аграрним та сільським розвитком, з роботою муніципалітетів щодо їх співпраці з мешканцями, диверсифікацією сільської економіки, стратегіями регіонального розвитку, інструментами підтримки, системою управління земельними ресурсами та просторовим плануванням, проектною діяльністю регіону та ще з багатьма цікавими та корисними речами. Змістовні дні навчання чудово поєднувалися з незабутніми екскурсіями культурними пам’ятками Баварії.

Особливе відношення баварців та керівництва цього регіону до природи – сортування сміття та переробки, відновлення природних потічок, масштабність та довгостроковість екологічних проектів проведених та, навіть, дбайливе збереження лісів та поодиноких дерев серед полів, незважаючи на недостатню кількість сільськогосподарських площ.

Неймовірно доглянута сільська місцевість, її привабливість, доступність, підпорядкування та розширення можливостей для місцевого населення – інтегрований сільський розвиток.

Представники пілотних громад мали чудову нагоду заявити про напрямки розвитку своєї території під час презентацій власних громад, отримати рекомендації та поради від досвідчених бургомістрів населених пунктів Вальтурн та Ганбах, які багато років працюють над розвитком сільської місцевості та показали найкращі результати у Німеччині.

За інформацією Городненської сільської ради