1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: У С....

НОВИНИ ГРОМАД: У С. ВЛАДИЧЕНЬ ПРОЙШОВ МІТИНГ-ПАМ’ЯТІ ДО ДНЯ ВИЗВОЛЕННЯ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

Сімдесят дев’ять років відокремлюють нас від гіркої та водночас радісної в історії нашого краю події – визволення села Владичень від нацистських загарбників.

Сталося це 27 серпня 1944 року. Саме цього дня з землі Одеської області було вигнано останнього німецького та румунського окупанта. І сталося це у селі Владичень.

Сімдесят дев’ять років – це багато чи мало? Не суть. Це насамперед привід пам’ятати та бути вдячними тим, хто, не шкодуючи своїх сил, здоров’я, молодості та життя, подарував майбутнім покоління свободу та мирне небо на довгі роки.

З цією нагоди, сьогодні, у селі Владичень, до пам’ятного знака на честь тієї знаменної події в історії нашого краю, було покладено квіти.

Свою пошану визволителям висловили заступник начальника Болградської районної військової адміністрації Дмитро Димитров, Болградський міський голова Сергій Димитрієв, депутат Болградської міської ради Володимир Сайтарли, керівник Болградської районної організації ветеранів війни та праці Олександр Луценко, учні, педагоги, жителі.

Присутні вшанували пам’ять загиблих за визволення Болградського району та Одеської області хвилиною мовчання.

Болградський міський голова подякував організаторам заходу за його гідну підготовку.

За інформацією Болградської міської ради.