1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В ГОРОДНЕНСЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: В ГОРОДНЕНСЬКІЙ ГРОМАДІ ЗДІЙСНИЛИ ОГЛЯД ГОТОВНОСТІ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

16 серпня 2023 року робоча група з підготовки закладів освіти Городненської ТГ на чолі з головою громади Миколою Богоєвим, спільно з комісією з огляду та оцінки стану готовності будівель цивільного захисту, найпростіших укриттів та захисних споруд здійснили огляд готовності закладів освіти Городненської ТГ до нового 2023/2024 навчального року та повторний огляд укриттів в закладах освіти.

Крім фахівців громади до складу комісії увійшли представники Болградської районної державної адміністрації, Болградського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, Болградського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області. Протягом літа в усіх закладах освіта йшла підготовка до нового навчального року, а саме:

1. В Олександрівському ліцеї з дошкільним відділенням, початковою школою та гімназією здійснений капітальний ремонт підлоги в приміщеннях спортивної зали, роздягальні, холі та загальному коридорі. Вартість робіт складає 284277 гривень.

2. У Дмитрівському ліцеї з дошкільним відділенням, початковою школою та гімназією ім.С.С.Курогло замінений старий лінолеум в коридорах, який став непридатним після тривалої експлуатації. Наразі завершуються роботи з укладання кахельної плитки. На ці роботи було виділено з місцевого бюджету 529 436 гривень.

3. У Новотроянівському ліцеї з дошкільним відділенням, початковою школою та гімназією замінена електропроводка у головному корпусі, відремонтована покрівля котельні у дошкільному відділенні та замінені вікна. В спортивному залі замінюють покрівлю та відремонтують стелю. Кошти на ці роботи також було виділено з місцевого бюджету громади.

4. У Городненському ліцеї з початковою школою та гімназією наразі тривають ремонтні роботи щодо заміни покрівлі. Також у Городненському ліцеї та Городненському закладі дошкільної освіти ясла-садку «Ромашка» розпочнуться роботи з ремонту харчоблоків та їх обладнання за рекомендаціями системи управління безпечністю харчування НАССР. З місцевого бюджету за підрахунками підрядника роботи в ліцеї оцінені у 391 006 гривень, у садочку – 363415 гривень.

5. Для всіх закладів освіти громади було закуплено плафони та лампи, посуд, витяжки, морозильні камери та холодильники для харчоблоків, бойлери для нагрівання води, замовлена проектно-кошторисна документація для встановлення пожежної сигналізації в 4х ліцеях громади. Для укриттів замовлені роутери для вільного доступу до мережі інтернет та камери відеоспостереження для всіх закладів освіти. Протягом літа укомплектований один Клас Безпеки у Городненському ліцеї де наразі триває укомплектування ще трьох класів безпеки в інших закладах освіти.

За результатами огляду було засвідчено серйозну та якісну спільну роботу, проведену працівниками закладів освіти, сільської ради щодо підготовки приміщень, дворів, майданчиків до старту нового навчального року.

За інформацією Городненської сільської ради