1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ЗАКЛАДИ ОСВІТИ...

НОВИНИ ГРОМАД: ЗАКЛАДИ ОСВІТИ АРЦИЗЬКОЇ ГРОМАДИ ГОТОВІ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Літо пора не лишень канікул, але й підготовки навчальних закладів громади до старту нового навчального року.

Впродовж останніх тижнів спеціальна комісія здійснювала обстеження усіх закладів освіти громади за всіма напрямами діяльності.

Під час огляду особлива увага членів комісії приділялась питанням облаштування та проведення ремонтних робіт в укриттях, наповнюваність початкових класів відповідно до вимог Нової української школи, санітраний стан харчоблоків тощо. Як зазначив міський голова Сергій Парпуланський на ремонтні роботи загалом було направлено 2,6 млн грн з місцевого бюджету.

Керівникам закладів вдалося виконати значний обсяг робіт та створити комфортні умови для навчання дітей.Члени комісії відзначили, що усі заклади освіти підготовлені до нового 2023/2024 навчального року.

Навчання у школах Арцизької громади розпочнеться 1 вересня. Цьогоріч свої двері вперше відчинять школи для 291 першокласника. Із 14 закладів загальної середньої освіти Арцизької громади – 12 працюватимуть у очному форматі, у 2-х філіях буде дистанційна форма навчання.

“На цей час тривають роботи щодо облаштування найпростішого укриття для Прямобалківського ліцею. Також для Плоцької гімназії та 3 школи придбаємо мобільні укриття, оскільки ці заклади не мають власних укриттів, їх фізично та технічно нереально облаштувати. Всі інші школи нашої громади вже мають найпростіші укриття, які було облаштовано ще в 2022 році”, – відмітив Сергій Парпуланський.

Також очільник громади зазначив, що уроки в умовах воєнного стану проходитимуть, на жаль, вже не перший рік. Тому кожен працівник освітнього закладу знає, як діяти в тій чи іншій надзвичайній ситуації, під час тривоги чи блекауту.

Сергій Парпуланський подякував кожному педагогічному колективу громади за проведену кропітливу роботу, за титанічні зусилля задля створення безпечних умов навчання для наших дітей.

За інформацією Арцизької міської ради