1. /
  2. Новини
  3. /
  4. РОБОЧІ ЗУСТРІЧІ АРЦИЗЬКОГО ВІДДІЛУ...

РОБОЧІ ЗУСТРІЧІ АРЦИЗЬКОГО ВІДДІЛУ БОЛГРАДСЬКОЇ ФІЛІЇ ОДЕСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ

Продовжуючи цикл виїзних заходів, 31 липня 2023 р. у територіальні громаді Болградського району, з метою інформування про державну програму «Надання грантів для створення або розвитку бізнесу», відбулась робоча зустріч начальника Арцизького відділу Болградської філії Одеського обласного центру зайнятості Парасковії КУТИРЬОВОЇ, консультанта роботодавця Наталії ПЕНДЮРІНІЙ та керівника малого та середнього бізнесу філії Одеського управління АТ Ощадбанк Світлани Глуган із старостами старостинських округів Арцизької міської ради.

Присутнім розповіли про Порядок, який визначає умови, критерії та механізм використання коштів, передбачених Мінекономіки за програмою “Надання грантів для створення або розвитку бізнесу” для надання безповоротної державної допомоги фізичним особам, суб’єктам господарювання у формі мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу. Для цілей цього Порядку суб’єктом господарювання вважається суб’єкт мікропідприємництва чи малого підприємництва (фізична особа — підприємець або юридична особа) у значенні, наведеному в Господарському кодексі України, крім суб’єктів господарювання державного та комунального секторів економіки.

Розмір мікрогранту, який надається одному отримувачу, визначається відповідно до його запиту, але не менше 50 000 гривень та не перевищує:

150 000 гривень у випадку зобов’язання отримувача створити одне робоче місце після отримання мікрогранту та прийняття на нього працівника;

250 000 гривень у випадку зобов’язання отримувача створити не менше двох робочих місць після отримання мікрогранту та прийняття на них працівників

Гроші можна витратити на придбання чи лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщень. Обов’язковою умовою є створення нових робочих місць протягом 6 місяців з дня отримання коштів, бо метою надання безповоротної державної допомоги у формі мікрогрантів є сприяння зайнятості населення, створення або розвиток власного бізнесу.