1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СЕЛЕКТОРНА НАРАДА З ПИТАНЬ...

СЕЛЕКТОРНА НАРАДА З ПИТАНЬ РЕАЛІЗАЦІЇ ДРУГОЇ ФАЗИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОГО ПРОЄКТУ ЩОДО ЕФЕКТИВНОГО СПОЖИВАННЯ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ НАСЕЛЕННЯМ

За дорученням начальника Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, начальник відділу  інфраструктури,   містобудування та архітектури,  житлово-комунального господарства, екології райдержадміністрації  Аркадій Радулов та начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату Болградської РВА Ольга Мінкова взяли участь в онлайн-нараді з питань реалізації експериментального проєкту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії.

Під час наради було заслухано звіти про вжиті заходи районними державними (військовими) адміністраціями щодо впровадження алгоритму дій щодо збирання, перевезення та утилізації ламп розжарювання від фізичних осіб.

Директор Департаменту екології та природніх ресурсів Одеської ОВА Ірина Шатохіна ознайомила присутніх з алгоритмом дій з питань реалізації ІІ фази експериментального проєкту в частині вжиття заходів зі збирання, перевезення та утилізації ламп розжарювання від комунальних установ Одеської області.

Зазначимо, що в Болградському районі у відділеннях АТ «Укрпошта» був здійснений обмін побутових ламп розжарювання у кількості 75700 одиниць фізичними особами.

Станом на 1 липня 2023 року ТОВ «НВК «Укрекопром» в районі було утилізовано зазначений об’єм обміняних ламп розжарювання на суму 86,3 тис. грн.

Наразі проводиться обмін ламп в закладах освіти та охорони здоров’я Болградського району. Ними подано електронних заявок на обмін 1754 лампи,  станом на 15 серпня 2023 року обміняне 1020 ламп.

Робота з подання заявок по обміну ламп розжарювання на енергоефективні LED лампи  триває.

За результатами наради та обговорення начальникам РВА були надані відповідні доручення з реалізації другої фази експериментального проекту в Одеській області.