1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ТРЕНІНГ ГРОМАДСЬКОГО РУХУ «ВІРА,...

ТРЕНІНГ ГРОМАДСЬКОГО РУХУ «ВІРА, НАДІЯ, ЛЮБОВ»

 3 та 4 серпня 2023 року в м. Одеса проходив тренінг «Підвищення кваліфікації посадових осіб, які працюють з питань допомоги та встановлення статусу особам, які постраждали від торгівлі людьми», який проводив Громадський Рух «Віра, Надія, Любов» за підтримки IOM Ukraine. В заході взяла участь в.о. начальника відділу підтримки сім’ї та координації надання соціальних послуг Альона Бурукова.

Під час тренінгу були наведені причини торгівлі людьми, розглянуті нормативно-правова база з протидії торгівлі людьми та національний механізм взаємодії суб’єктів у сфері протидії та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, перелічені повноваження суб’єктів Національного механізму взаємодії.

Також були відпрацьовані механізми виявлення та ідентифікації осіб, зокрема дітей, які постраждали від торгівлі людьми, надано методологію та рекомендації щодо застосування критеріїв/індикаторів для виявлення осіб, в тому числі дітей, осіб без громадянства, ВПО для встановлення статусу ОПТЛ.        

По завершенню тренінгу учасники отримали сертифікати. Отримані знання будуть надалі використані з більшою обізнаністю у складній, але дуже важливій роботі