1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДІ ВІДБУВСЯ ДВОДЕННИЙ...

В БОЛГРАДІ ВІДБУВСЯ ДВОДЕННИЙ КУРС «ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА ДЛЯ ЦИВІЛЬНИХ»

 В місті Болграді протягом 14-15 серпня 2023 року пройшов 2 денний курс «Домедична допомога для цивільних», який було організовано: БФ “Разом для України”, ГО “Інститут суспільних ініціатив” за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Навички першої допомоги – критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни. Сьогодні це без перебільшень може врятувати життя. Зберегти життя до приїзду медиків – обов’язкове знання для кожного з нас.

Сучасні курси домедичної допомоги засновані на практиці парамедиків з США, тому вони сильно відрізняються від радянських протоколів, які українці могли проходити в школах раніше. Сьогоденні курси є більш доступні та набагато дієвіші.

Волонтери, що проводили навчання зазначили зі свого власного досвіду, як важко зорієнтуватися у стресовій ситуації. Саме такі курси дають цивільним громадянам алгоритм дій, котрий може врятувати життя людині.

В зазначених курсах також взяли участь державні службовці Болградської РВА.

За результатами проходження тренінгу, учасники отримають електронний сертифікат через 1-2 місяці.

Керівництво Болградської районної військової адміністрації висловлює свою вдячність волонтерам та благодійним організаціям за надану можливість отримати знання та навички  надання першої домедичної допомоги для цивільних.