1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ...

В БОЛГРАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

Сьогодні в м. Болграді відбувся тематичний захід в рамках відзначення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Вшанування Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни.

З цієї нагоди керівництво Болградського району, міської ради,  представники військових підрозділів, організацій, підприємств та закладів, а також мешканці району поклали квіти до Меморіалу Слави на центральній площі м. Болград та вшанували пам’ять всіх загиблих Героїв України, хто віддав життя за свободу та незалежність України, хвилиною мовчання.

І тому, саме сьогодні, біля Меморіалу Слави, ордени «За мужність» ІІІ ступеню вручили сім’ям військовослужбовців Болградського району, які віддали своє життя за незалежність України.

Родинам Ігоря Проскуровського, Івана Чумакова, Михайла Ялами та Віталія Шрубковського висловили свою повагу, співчуття та підтримку керівництво району, Болградської громади й Болградського ТРЦК та СП.

Герої не вмирають, не вмирає пам’ять про них, яку ми маємо плекати із вдячністю за можливість жити під мирним небом.

Своїми грудьми вони закрили країну від ворожих «градів», і наш обов’язок перед ними – зробити все, щоб ці тисячні жертви не були марними.