1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛОСЬ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ  ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ 

22 серпня під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації.

Під час засідання розглядались такі питання: про забезпечення протипожежного захисту та створення безпечних умов організації освітнього процесу в закладах освіти у новому 2023-2024 навчальному році та про попередження травмувань й загибелі людей на водних об’єктах району.

За результатами доповідей та з урахуванням їх обговорення комісія доручила міським, селищним та сільським головам Болградського району разом з керівниками закладів освіти продовжити роботу щодо вжиття заходів зі створення безпечних умов перебування у закладах освіти дітей, учителів та працівників з урахуванням збройної агресії російської федерації. Забезпечити належну підготовку закладів освіти до 2023-2024 навчального року. Продовжити роботу стосовно відкриття класів безпеки в закладах освіти та функціонування Дружин юних рятувальників пожежних (ДЮРП) із залученням їх до проведення спільних заходів пожежної безпеки. Вживати подальших заходів щодо подальшого облаштування захисних споруд цивільного захисту та забезпечення їх утримання в належному стані. Проводити спільні навчання з правил пожежної безпеки у навчальних закладах району, до проведення яких залучати представників Болградського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області, Болградського РВП ГУНП в Одеській області, представників громад та старостинських округів, а результати проведення висвітлювати у засобах масової інформації Болградського району.

Також комісія рекомендувала головам міських, селищних та сільських рад під час формування бюджетів передбачити на 2024 рік кошти для встановлення та утримання систем відео спостереження, пультів виклику поліції, автоматичної пожежної сигналізації, проведення обробки вогнезахисними розчинами дерев’яних конструкцій горищ приміщень закладів освіти, встановлення блискавкового захисту, ремонту та утримання захисних споруд цивільного захисту в закладах освіти відповідних громад.     

Для запобігання загибелі людей вирішено забезпечити безумовне виконання вимог, визначених нормативно-правовими актами у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки на водних об’єктах району. Спільно з власниками та орендарями водних об’єктів здійснювати  дієвий контроль за виконанням заходів з попередження травмування і загибелі людей на водних об’єктах територіальних громад району.

Крім того, постійно забезпечувати належну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення через засоби масової інформації щодо необхідності дотримання правил безпеки під час перебування на воді.

За результатами наради начальник Болградської РВА рекомендував головам громад, керівникам територіальних підрозділів виконавчої влади та структурних підрозділів Болградської РВА  тримати на контролі питання розглянуті під час засідання та виконувати прийняті рішення.