1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УРЯД УХВАЛИВ НИЗКУ ПОСТАНОВ...

УРЯД УХВАЛИВ НИЗКУ ПОСТАНОВ ДЛЯ ДОДАТКОВОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ ПІД ЧАС ВІЙНИ ПЕНСІОНЕРІВ, ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ, ПРАЦІВНИКІВ КРИТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ТА ІНШИХ КАТЕГОРІЙ НАСЕЛЕННЯ

Які зміни запроваджені?

☛ Ухвалено Порядок призначення і виплати одноразової грошової допомоги працівникам об’єктів критичної інфраструктури, державним службовцям, посадовцям органів місцевого самоврядування за шкоду життю та здоров’ю, які отримані внаслідок війни рф проти України.

☛ Також прийнятий порядок, який спростить призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни (осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни) та членів їх сімей.

Якщо людина, яка належить до зазначених категорій, не може самостійно подати заяву на призначення пільги на ЖКП, з травня 2024 року це зможуть зробити члени її родини. При цьому, замість існуючих двох окремих заяв, буде можливість подавати єдину спрощену заяву.

☛ Продовжений до 31 березня 2024 року термін фізичної ідентифікації для пенсіонерів, які стали ВПО до повномасштабного вторгнення, тобто до 24.02.2022 р. Ідентифікацію можна пройти як у відділенні Пенсійного фонду чи Ощадбанку, так і віддалено, через електронний кабінет ПФУ або відеоідентифікацію.

Більше про прийняті зміни – у нашому релізі https://www.msp.gov.ua/news/23396.html

🔗 Детальніше про кожну з них – розповідатимемо далі на наших ресурсах.