1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАРАДА ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ...

НАРАДА ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ «ПЛІЧ-О-ПЛІЧ.  ВСЕУКРАЇНСЬКІ ШКІЛЬНІ ЛІГИ» В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Сьогодні перший заступник голови Болградської районної державної (військової) адміністрації Валерій Єребакан спільно з начальником та спеціалістами відділу освіти,  охорони здоров’я,  культури та спорту райдержадміністрації провели онлайн нараду щодо реалізації проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» в громадах  Болградського району.  Участь у нараді взяли відповідальні за фізичну культуру представники відділів освіти територіальних громад району.

Під час наради першим заступником голови Болградської РВА роз’яснено основні позиції програми проведення спортивних ігор «ПЛІЧ-О-ПЛІЧ», акцентовано увагу на важливості популяризації серед учнівській молоді здорового способу життя, виховування любові до спорту, та, таким чином, здійснення неоціненного педагогічного вкладу у розвиток сучасної української молоді.

Реєстрація учасників на офіційному сайті проєкту завершилась 1 лютого 2024 року. Від Болградського району в спортивних змаганнях зареєстровано 80 команд.

Крім того, розпорядженням голови Болградської РВА затверджено склад організаційного комітету з підготовки та проведення в Болградському районі третього етапу (районні змагання) Всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти. Також затверджено графік проведення в Болградському районі  третього етапу районних змагань з 5 видів спорту.

Зазначимо, що в районі  всеукраїнські шкільні ліги планують провести з п’яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черліденг.

 Про координацію роботи під час проведення етапів, алгоритми підготовки учнів до змагань та методичну складову в проведенні ліг обговорили з  координаторами проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в територіальних громадах.  Також обговорені питання щодо проведення кожного з етапів ігор – від шкільних до всеукраїнського етапу, орієнтовні строки, умови визначення першості, нагородження переможців і призерів; порядок подання заявок на всіх етапах проведення ігор та подання звітності про проведення заходів та важливість висвітлення заходів на інтернет ресурсах.

У завершенні наради перший заступник начальника Болградської РВА Валерій Єребакан надав ряд відповідних доручень.