1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДІ У ДРУГИЙ...

В БОЛГРАДІ У ДРУГИЙ РОКОВИНИ ПОВНОМАСШТАБНОЇ ВІЙНИ ВШАНУВАЛИ ЗАГИБЛИХ ГЕРОЇВ

24 лютого 2024 року минає вже другій рік від початку повномасштабного збройного вторгнення російської федерації на територію України. У ці дні українці об’єднуються, щоб знову привернути увагу світової громадськості до війни. Ми тримаємо оборону й демонструємо волю перемогти ворога, чим доводимо спроможність протистояти російській військовій агресії, ми об’єднали зусилля у лавах Збройних сил України, Національної гвардії України, масового волонтерського руху, а також на дипломатичному, інформаційному, історичному та інших фронтах. Наші захисники і захисниці щодня роблять все можливе, щоб зовсім скоро в Україні пролунала пісня Перемоги.

З цієї нагоди у м. Болграді відбувся тематичний захід, присвячений другий річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну. На центральній площі зібрались керівництво району, Болградської міської ради, представники духовенства, підприємств та організації району, громадськість та мешканці міста.

«Два роки страху, сліз, болю, жаху, розпачу…За цією цифрою стоять скалічені долі дітей та дорослих, щоденні ракетні удари, обстріляні та зруйновані цілі міста, села, інфраструктура, окупація українських територій, мільйони людей через невиправданий напад росії змушені були залишити свої домівки. А ще за цією цифрою ховаються найстрашніші слова – смерть і ніколи…» – зазначив у своїй промові перший заступник голови Болградської РВА Валерій Єребакан звернувшись до учасників заходу.

Присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв та Героїнь, які віддали своє життя за свободу та незалежність України під час російсько-української війни хвилиною мовчання та поклали квіти до Меморіалу Слави.

Також учасники заходу взяли участь в екскурсії до експозиційної зали «Слава українському воїну» у м. Болграді.