1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні, під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада. На нараді були присутні заступники та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про стан роботи зі зверненнями громадян у Павлівській територіальній громаді протягом 2023 року доповіла спеціаліст І категорії з питань діловодства, управління персоналом та соціальних питань Павлівської сільської ради Ольга Черкес. Було зазначено, що за 2023 рік до Павлівської сільської ради звернулись 848 громадян.

За категоріями громадян найчастіше звертались пенсіонери, робітники, працівники бюджетної сфери, селяни, підприємці, студенти, внутрішньо-переміщені особи та сім’ї загиблих воїнів.

У зверненнях порушувались питання, щодо сімейних проблем, оформлення на пільгову пенсію, проблем між сусідами, отримання субсидій, отримання допомоги малозабезпеченим, отримання грошової допомоги на лікування, на поховання та малозабезпеченим, прийняття спадщини, встановлення меж присадибної ділянки, про надання дозволу на складання проєкту відводу, затвердження проєкту відводу, роботу комунальних підприємств, про розв’язання житлової суперечки, про видачу довідок, рішень, характеристик, актів та багато інших питань.

Усі звернення, що надходять до сільської ради, розглядаються та по ним приймаються конкретні заходи. Терміни, встановлені законодавством для розгляду звернень, дотримуються.

Про добровільні формування цивільного захисту в Болградському районі доповів начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами районної державної (військової) адміністрації Сергій Забуга. Він зазначив, що в Болградському районі рішенням керівників суб’єктів господарювання створено та функціонує 8 об’єктових формувань ЦЗ, із яких три медичних і п’ять інженерних.

Об’єктові формування ЦЗ утворені в наступних суб’єктах господарювання КНП «Болградська центральна районна лікарня» Болградської міської ради, КП « Горводоканал» Болградської міської ради, АТ Одесагаз Болградське управління експлуатації газового господарства, КНП «Арцизська ЦОЛ» Арцизької міської ради, КП «Житловик» житлово-комунальне підприємство Арцизької міської ради, ДТЕК Одеські електромережі Ізмаїльський РЕМ Арцизська дільниця, КНП «Тарутинська центральна лікарня» Тарутинської селищної ради, Тарутинська дільниця Арцизського РЕМ АТ «ДЕТЕК Одеські електромережі».

Було зазначено, що в Болградському районі територіальних формувань цивільного захисту немає.

За результатами проведеної роботи Болградської районної державної (військової) адміністрації та Болградського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області на території Болградського району добровільні формування цивільного захисту утворені у Василівській, Городненській, Кубейській, Криничненській та Теплицькій територіальних громадах.

Слід зазначити, що потреби у залученні ДФЦЗ у 2023 році та поточному році до виконання відновлювальних та допоміжних робіт не виникало.

У завершені наради Михайло Володимирович надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.