1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В ЗАКЛАДІ...

НОВИНИ ГРОМАД: В ЗАКЛАДІ ОСВІТИ КУБЕЙСЬКОЇ ГРОМАДИ ВІДКРИЛИ КЛАС БЕЗПЕКИ

6 березня у межах реалізації Всеукраїнського проєкту Міністерства освіти і науки України «Клас безпеки» в Кубейському ліцеї з початковою школою та гімназією ім. академіка Олександра Теодорова-Балана Кубейської сільської ради відбулось відкриття Класу безпеки.

Проєкт спрямовано на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги.

Справді, безпека та захист стали як ніколи актуальними питаннями. А безпека та захист дітей – перш за все.

Клас розділений на кілька навчальних зон та обладнаний інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки. Тут діти різних вікових груп зможуть в теорії і на практиці в ігровій формі навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги, а для молодших школярів створений ігровий куточок.

Перший урок з безпекової грамотності провели провідний інспектор відділу ОНПР та ЗЦЗ лейтенант служби ЦЗ – Іванько Владислав Анатолійович, Безушенко Оксана Іванівна – заступник начальника управління-начальник відділу ЗНЗ Болградського РУ ДСНС України в Одеській області, класний керівник 8 класу Ярим Валентина Василівна.

Вихованці гуртку “Юний рятувальник” (Кер. Ярим В.В.) під час заходу ознайомили присутніх з алгоритмами дій під час надзвичайних ситуацій.

Знання з безпеки — запорука успішного та безпечного майбутнього підростаючого покоління.

За інформацією Кубейського ліцею з початковою школою та гімназією ім. академіка Олександра Теодорова-Балана