1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГОЛОВА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯВ...

ГОЛОВА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯВ УЧАСТЬ В КОНГРЕСОВИХ СЛУХАННЯХ ПРОЄКТУ НАЦІОНАЛЬНОГО ПЛАНУ З ЕНЕРГЕТИКИ ТА КЛІМАТУ

Сьогодні, 14 березня 2024 року, голова Болградської районної державної (військової) адміністрації Михайло Шарафаненко в онлайн режимі взяв участь в обговоренні проєкту Національного плану з енергетики та клімату (НПЕК), який відбувся за ініціативою Міністерства економіки України та Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Під час заходу було зазначено, що План є стратегічним документом, який спрямований на узгодження енергетичної та кліматичної політики для забезпечення сталого розвитку та відновлення економіки України.

Заступник міністра економіки України Олексій Соболев зазначив, що Україна, як член Енергетичного Співтовариства та країна-кандидат на вступ до ЄС, зобов’язалася розробити цей План згідно з вимогами європейського законодавства.

Муніципальні енергетичні плани – один із ключових інструментів для розвитку енергетики в Україні та є обов’язковою вимогою для органів місцевого самоврядування відповідно до Закону “Про енергоефективність”. Процес розробки НПЕКу передбачає консультації з місцевими органами влади.

Тому в ході наради присутні обмінялись думками з реалізації енергоефективних заходів і зменшенню викидів парникових газів. Такий підхід підсилює важливість участі міст та громад у впровадженні конкретних енергетичних ініціатив.