1. /
  2. Новини
  3. /
  4. КЕРІВНИЦТВО БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ОБГОВОРИЛО...

КЕРІВНИЦТВО БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ОБГОВОРИЛО ДОЦІЛЬНІСТЬ ВИТРАЧАННЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ ГРОМАДАМИ РАЙОНУ

Досвід – це найкращий вчитель. Результати попередніх засідань обласної робочої групи “Прозорість і підзвітність” показали, що проблеми у цьому питанні в громадах є, тому Болградська райдержадміністрація детальніше вивчатиме кожну заплановану тендерну процедуру громадами району.

14 березня голова Болградської районної державної (військової) адміністрації Михайло Шарафаненко спільно з заступником голови Болградської РВА Олександром Іордановим та начальником відділу фінансів Болградської РВА Павлом Синельниковим провів робочу нараду з питань раціонального витрачання бюджетних коштів в громадах Болградського району.

Спеціалістами Болградської районної військової адміністрації проведено аналіз публічних закупівель, які оголошені територіальними громадами за період з 29 лютого по 07 березня 2024 року. Відпрацьовано 7 закупівель на суму 1959,6 тис. грн.

Під час наради присутні розглянули проведення деяких публічних закупівель в Болградській та Бородінській громадах. Предметом закупівлі стали продукти харчування для дітей та надання послуг з соціального захисту населення. Члени робочої групи встановили, що всі закупівлі є необхідними для функціонування закладів громад.

Також були проаналізовані укладені прямі договори громадами району. За результатами аналізу головам громад були направлені відповідні рекомендації.

Крім того, згідно протокольного доручення робочої групи «Прозоро і Підзвітність» в Одеській області головам Бородінської та Городненської громад надані відповідні доручення щодо проведення закупівлі паливно- енергетичних ресурсів та виділення субвенції з місцевого бюджету до обласного на виконання заходів з підтримки Сил безпеки та оборони.

У зв’язку з цим, голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко надав ряд відповідних доручень заступникам та керівникам структурних підрозділів Болградської РВА щодо проведення контролю за виконанням зазначених протокольних доручень.