1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

16 квітня 2024 року, під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада, яка традиційно розпочалася із загальнонаціональної хвилини мовчання. На нараді були присутні заступник голови та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про стан роботи зі зверненнями громадян у Тарутинській територіальній громаді протягом І кварталу 2024 року доповів заступник Тарутинського селищного голови Олексій Судак.

Було зазначено, що за І квартал 2024 року до Тарутинської селищної ради надійшло 238 звернень. 3 загальної кількості звернень вирішено позитивно 191, надано роз’яснень по 47 зверненням.

3 238 питань порушених у зверненнях громадян, 108 з земельних відносин, щодо приватизації земельних ділянок, виділення земельних ділянок під будівництво житла, інших господарських будівель і споруд, також для ведення особистого сільського господарства, 33 звернення з питань житлового господарства, питання комунального господарства та екології – 1 звернення, транспорту і звʼязку -1 звернення, освіти і науки – 2 звернення.

В рамках допомоги внутрішньо переміщеним особам Згідно Постанови КМУ Nº 333 у Тарутинську територіальну громаду на отримання компенсації житлово-комунальних послуг звернулись мешканці, які безкоштовно розміщують у себе переселенців. За січень 25 власників житлових приміщень розмістили 53 осіб ВПО сума нарахування склала 24 тис. 267 грн, за лютий 25 власників житлових приміщень розмістили 53 особи ВПО, сума нарахування – 22 тис. 347 грн.

Начальник управління соціального захисту населення районної державної (військової) адміністрації Олександр Рожков доповів про стан роботи з внутрішньо переміщеними особами у Болградському районі.

Станом на 15 квітня 2024 року у Болградському районі налічується 6823 особи, які перемістилися з 24 лютого 2022 року. Для розміщення внутрішньо переміщених осіб для компактного проживання готові 11 приміщень на 254 місця, потребують ремонту та дообладнання (17 на 545 місць).

Також станом на 01 квітня 2024 призначено та виплачено 130 857 тис. грн. допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

В шести громадах району утворенні Ради з питань внутрішньо переміщених осіб. Чотири громади утворювати не будуть у зв’язку з невеликою кількістю ВПО. У всіх десяти громадах району утворені Координаційні центри підтримки цивільного населення.

За даними відділу економіки та агропромислового розвитку райдержадміністрації станом на 01 квітня 2024 року на обліку центру зайнятості знаходиться 71 особа з числа ВПО, з початку року звернулось 60 осіб, працевлаштовано 7 осіб, 2 особи пройшли навчання.

Про стан ведення договірної роботи та укладення договорів Болградською районною державною адміністрацією у 2023 році ознайомив присутніх завідувач сектору юридичного забезпечення апарату районної державної (військової) адміністрації Сергій Станков.

У завершені наради Михайло Володимирович надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.

Поделиться