1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

23 квітня 2024 року, під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада, яка традиційно розпочалася із загальнонаціональної хвилини мовчання. На нараді були присутні заступники голови та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про підсумки роботи зі зверненнями громадян у районній державній (військовій) адміністрації та органах місцевого самоврядування Болградського району у І кварталі 2024 році доповіла в.о. начальника відділу документообігу та контролю апарату районної державної (військової) адміністрації Олеся Рижова.

За І квартал 2024 року до районної державної (військової) адміністрації та органів місцевого самоврядування району надійшло 2130 звернень.

Найбільш актуальними для населення району залишаються питання аграрної політики, земельних відносин – 34,8% та соціального захисту населення – 23,4%. Далі в рейтингу актуальності питань займають питання комунального та житлового господарства – 11%, екології та природних ресурсів –2,7%.

Безпосередньо до Болградської районної державної адміністрації за звітний період надійшло 138 звернень громадян. З них 25 письмових й на особистому прийомі звернень та 113 – через Регіональний контактний центр Одеської області.

В.о. начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної (військової) адміністрації Тетяна Ведь доповіла про стан виконання завдань/заходів Операційного плану реалізації Стратегії розвитку читання в Одеській області в Болградському районі в 2023 році.

В Одеській області розроблено Операційний план реалізації у 2023-2025 роках Стратегії розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія», який складається з двох стратегічних напрямів: доступ до книги, підтримка та розвиток книжкової екосистеми та формування звички і потреби в читанні, читання як тренд.

Рішеннями міських, селищних, сільських рад району затверджено перелік закладів культури базової мережі. Станом на 01січня 2024 в Болградському районі функціонують 69 бібліотек (43 – публічних, 26 – філії).

Бібліотечні фонди територіальних громад району постійно поповнюються україномовною літературою.

Водночас із усіх фондів вилучаються книжкові видання, що містять твори російських письменників відповідно до Методичних рекомендації Міністерства культури та інформаційної політики України щодо актуалізації бібліотечних фондів.

На території громад району популяризація читання українською мовою проводиться також шляхом створення мовних та розмовних клубів.

Аналізуючи інформацію щодо популяризації читання як чинника розвитку критичного мислення та інструменту досягнення успіху у навчанні і житті слід зазначити, що бібліотекарями закладів загальної середньої освіти спільно з педагогічними колективами, батьками регулярно проводяться інформаційно-комунікаційні кампанії щодо впливу читання на життєвий успіх особистості.

Бібліотекарями проводиться аналіз читацьких трендів з метою закупівлі літератури, що відповідає сучасним запитам здобувачів освіти. Запроваджено вивчення читацьких інтересів серед дитячої аудиторії та учнівської молоді через опитування. Розроблено опитувальники.

У завершені наради Михайло Володимирович надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.