1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПРИКОРДОННИК...

У БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПРИКОРДОННИК ВТІК У МОЛДОВУ, ПОКИНУВШИ ЗБРОЮ ТА СЛУЖБОВУ СОБАКУ

Прикордонник, який охороняв кордон України з Молдовою в районі селища Серпневе Тарутинської громади Болградського району, втік до сусідньої країни під час нічного патрулювання. Подробиці повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону.

За словами начальника відділу інформаційної політики Едуарда Плешко, інформація про дезертирство до Спеціалізованої прокуратури надійшла 20 квітня.

Військовослужбовець зник близько 20:00, залишивши зброю, боєприпаси та службову собаку. Колеги втікача одразу кинулися на його пошуки, проте марно.

“За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 408 КК України (дезертирство), санкція якого передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років. Досудове розслідування здійснюють слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одеса) ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаєві, за процесуального керівництва Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону”, – зазначив Едуард Плешко.

Про зраду також повідомив брат дезертира Андрій Кисильов в соцмережі Instagram.