1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ОСВІТЯНИ АРЦИЗЬКОЇ...

НОВИНИ ГРОМАД: ОСВІТЯНИ АРЦИЗЬКОЇ ГРОМАДИ ОПАНОВУЮТЬ ТЕХНОЛОГІЇ ШІ

За ініціативою Центру професійного розвитку педагогічних працівників та підтримки Відділу освіти, молоді та спорту розпочала свою діяльність Школа для педагогів закладів освіти Арцизької міської ради.

На першому занятті освітяни долучилися до майстеркласу з опанування технологій ШІ (штучного інтелекту), який проходив в Арцизькій міській публічній бібліотеці.

У теоретичній частині ментором заходу – Сергієм Колосовим було запропоновано ознайомитись із історією виникнення і принципами роботи та можливостями штучного інтелекту (ШІ).

Практична частина заняття була присвячена роботі на платформах штучного інтелекту, за допомогою яких можна створювати розробки уроків і засідань педагогічної ради, тести, анкети, контрольні, презентації тощо. Також проведена практична робота в Chat GPT (породжувальний попередньо натренований трансформер) — чат-бот із породжувальним штучним інтелектом, розроблений компанією OpenAI) де вивчали його функції та можливості застосування на практиці.

Учасники зустрічі отримали також корисні поради і застереження від ментора про кібербезпечне користування ШІ.

Заняття було конструктивним, насиченим та плідним: педагоги отримали нові знання, розглянули особливості роботи зі штучним інтелектом, навчилися ефективно працювати та застосовувати нові технології під час підготовки та здійснення освітньої діяльності.

За інформацією Арцизької міської ради