1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БОЛГРАДСЬКА ЦРЛ ОТРИМАЛА ЧЕРГОВУ...

БОЛГРАДСЬКА ЦРЛ ОТРИМАЛА ЧЕРГОВУ ВАЖЛИВУ ПАРТІЮ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ ВІД МІЖНАРОДНОГО МЕДИЧНОГО КОРПУСУ (INTERNATIONAL MEDICAL CORPS)

Вчора в КНП «Болградська центральна районна лікарня» голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко та Болградський міський голова Сергій Димитрієв зустрілись з представниками Міжнародного медичного корпусу (International Medical Corps), всесвітньої гуманітарної організації, місія якої полягає в тому, щоб рятувати життя та полегшувати страждання, надаючи медичні послуги та допомогу медустановам.

Партнери Болградської ЦРЛ, яким є Міжнародний медичний корпус з 2022 року, доставили до медзакладу дороге сучасне обладнання для банку крові, вартість якого становить 1 мільйон 800 тисяч гривень. Це – 11 піддонів з двома морозильними камерами на 400 літрів плазми кожна, холодильник для R-маси на 270 літрів, велика центрифуга з функцією охолодження та підігріву, розморожувач для плазми, центрифуга маленька лабораторна для пробірок, спеціальний охолоджувальний стіл, мікроскоп, автомобільний холодильник, гемокони, запаювальник для пакетів, два електро крісла для донора тощо.

За словами генерального директора Болградської районної лікарні Віктора Дішлі, цей гуманітарний вантаж закриває одразу два питання. Перше – медзаклад повністю оснащено сучасним банком крові. По-друге, його наявність – запорука того, що у наступному році ЦРЛ зможе продовжувати надавати хірургічні та терапевтичні послуги, як того вимагає Національна служба здоров’я України.

Додамо, це вже не перша вагома гуманітарна допомога Болградській ЦРЛ з боку International Medical Corps за останні два роки. Раніше вони вже передавали медичні меблі, медпрепарати, титанові металеві конструкції для травматологічних операцій та інше. Загалом з банком крові допомога була надана на суму понад 26 мільйонів гривень.

Голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко, Болградський міський голова Сергій Димитрієв та генеральний директор Болградської ЦРЛ Віктор Дішлі, які вчора зустрічали представників International Medical Corps, подякували за чергову важливу гуманітарну допомогу.

За інформацією Болградської міської ради