1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

11 червня 2024 року, під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада, яка традиційно розпочалася із загальнонаціональної хвилини мовчання. На нараді були присутні заступник голови та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про стан роботи зі зверненнями громадян у Городненській територіальній громаді протягом 5 місяців 2024 року доповів Городненський сільський голова Микола Богоєв. Він зазначив, що аналіз звернень, заяв і клопотань, поданих на особистому прийомі показує, що громадяни звертаються в основному з вирішення питань, які розглядалися на особистих прийомах громадян і стосувалися оформлення субсидій, спадщини та земельних ділянок, пошти, порушення санітарних та екологічних норм. Збільшились звернення з приводу земельних питань. Дуже часто вирішуються питання санітарного стану, благоустрою населеного пункту, а саме прибудинкових територій.

Начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами районної державної (військової) адміністрації Сергій Забуга доповів про вжиті заходи щодо покращення стану укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту і створення належних умов для перебування у них людей. Він зазначив, що районною державною (військовою) адміністрацією спільно з міськими, селищними та сільськими радами, керівниками підприємств, установ та організацій, на балансі яких перебувають захисні споруди цивільного захисту, вживаються заходи щодо будівництва і облаштування ЗСЦЗ, нарощування їх кількості та місткості.

У Болградському районі впродовж 2022 – 2024 року збільшено фонд захисних споруд цивільного захисту в 5 раз, а саме додатково включено 105 захисних споруд та облаштовано (проведені ремонти) в 19 протирадіаційних укриттях.

Про стан виконання бюджетів об’єднаних територіальних громад Болградського району за травень 2024 року доповів начальник відділу фінансів районної державної (військової) адміністрації Павло Синельников.

До місцевих бюджетів об’єднаних територіальних громад Болградського району за травень 2024 рокунадійшло 83 014,2 тис. грн., темп росту складає 150,0%.

Основні планові надходження до місцевих бюджетів громад Болградського району у травні 2024 року мають наступні показники:

– ПДФО надійшло у сумі 24 713,8 тис. грн., виконання до розпису 112,4%;

– Плати за землю надійшло 40 322,3 тис. грн., виконання складає 251,9%;

– Єдиного податку надійшло 14 513,5 тис.грн., виконання складає 69,6%;

– Акцизного податку надійшло 1 735,0 тис. грн., виконання складає 107,0%;

– Плати за нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки надійшло 238,4 тис. грн., виконання складає 69,6%;

– Інші податкові та неподаткові надходження складають 1 491,1 тис. грн, виконання 89,0%.

У завершенні наради Михайло Володимирович надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.