1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БЕЗКОШТОВНІ ДОБРИВА ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ...

БЕЗКОШТОВНІ ДОБРИВА ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ АГРАРІЇВ

📣Уряд США в рамках ініціативи AGRI-Україна запустив нову грантову програму, яка надасть мінеральні добрива для 9’500 українських агровиробників на осінню посівну-2024. Ця допомога спрямована на підтримку фермерів з південних, центральних, західних та північно-західних областей України. Цей проєкт є частиною діяльності Програми USAID АГРО.

👩‍🌾Отримати добрива можуть агровиробники, які відповідають наступним критеріям:

Розмір земельних угідь: від 5 до 500 га в таких областях: Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька.

– Вид культури: вирощування зернових або олійних культур.

– Форма реєстрації: юридичні особи або фізичні особи-підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства.

❗Перевага надаватиметься господарствам, якими керують жінки, а також тим агровиробникам, які раніше не отримували добрива в межах підтримки від Програми USAID АГРО.

✍🏻Прийом заявок триватиме з 24 червня по 4 липня або до вичерпання обсягів допомоги. Кожен погоджений учасник отримає 1 тонну нітроамофоски. Реєстрація на отримання допомоги відбудеться через Державний аграрний реєстр (ДАР) у розділі «Доступні програми» – «USAID АГРО_1 тонна Нітроамофоски (NPK), 2024 р.»

📊Упродовж 2023 – початку 2024 років, через Ініціативу USAID AGRI-Україна, Програма USAID АГРО надала добрива понад 14 тисячам українських агровиробників, забезпечуючи ресурси для польових робіт на площі більше 460 тис. га та дозволяючи виростити щонайменше 2 млн тонн зерна.