1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ – ЯК...

ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ – ЯК ЙОГО ВІДЗНАЧИЛИ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

28 червня – це день, коли українці відзначають річницю з Дня ухвалення Конституції України – основного Закону, яким повага до людської гідності та свободи визнається найвищою цінністю.

В умовах війни День Конституції має для кожного з нас особливе значення. Нажаль, сьогодні ми змушені доводити своє право бути самостійними та незалежними, відстоювати права і свободи у кривавій та підступній війні з агресором.

Сьогодні в місті Болграді пройшли тематичні заходи до Дня 28-ої річниці Конституції України.

В урочистих заходах взяли участь заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський, начальник Болградської районної військової адміністрації Михайло Шарафаненко, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, голова Болградської міської ради Сергій Димитрієв, представники місцевого самоврядування, організацій, підприємств й установ громад та громадськість.

Розпочались заходи на центральні площі зі вшанування пам’яті полеглих за Україну та виконанням Державного Гімну, де присутні поклали квіти до меморіалу Слави.

В КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради міста Болград пройшов урочистий захід. Керівники області, району та Болградської громади звернулись до всіх присутніх з вітальними словами. Вони подякували нашим захисникам та захисницям, цивільним, волонтерам, усім, хто долучається до захисту країни та збору допомоги для ЗСУ.

З нагоди відзначення чергової річниці від дня прийняття Конституції України перші особи вручили Почесні грамоти Одеської обласної військової адміністрації, Одеської обласної ради, Болградської районної військової адміністрації, Болградської районної та міської ради кращим представникам, які досягли значних здобутків у професійній діяльності в різних галузях.

З музичними привітаннями виступили артисти та творчі колективи КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради.