1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЇ З ІНФЕКЦІЙНИХ...

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЇ З ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ ПО БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНУ З 27 ТРАВНЯ ПО 02 ЧЕРВНЯ 2024 РОКУ

За даними моніторингу захворюваність на гострі кишкові інфекції у порівнянні з попереднім тижнем, знизилась в 2,25 рази ( 4 випадки проти 9) .

На звітному тижні зареєстровано:

– 1 випадок підозри на кашлюк, що в 6 разів менше ніж на попередньому тижні (6 випадків). Інших вакцинокерованих інфекцій ( кір, паротит, краснуха, дифтерія тощо) не було в минулому періоді.

Зареєстрований 1 випадок підозри на туберкульоз, як і на минулому тижні.

За даними моніторингу за звітний тиждень 3 особи отримали укуси тваринами, за минулий тиждень випадків укусів серед жителів району не було. Випадків сказу серед людей не зареєстровано.

На звітному тижні в Одеському районі Одеської області зареєстровано завізний лабораторно підтверджений випадок захворювання на кліщовий вірусний енцефаліт.

За даними епідрозслідування встановлено, що хвора перебувала у Литві, де 08.05.2024р. отримала укуси кліщем під час прогулянки у парку. За медичною допомогою звернулась лише після прибуття до України 22.05.2024р., коли погіршився стан здоров’я та з’явились різь в очах, диплопія.

Наразі хвора перебуває у КНП «Міська клінічна інфекційна лікарня» ОМР, перебіг захворювання важкий. Діагноз «Кліщовий вірусний енцефаліт» підтверджено вірусологічною лабораторією Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Захворюваність на грип, ГРВІ не перевищує сезонних показників.

Радіаційний фон не перевищує максимальних рівнів багаторічних показників.

Епідемічна ситуація залишається під контролем.

За інформацією Болградського районного відокремленого підрозділу ДУ “Одеський ОЦКПХ МОЗ”