1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЇ З ІНФЕКЦІЙНИХ...

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЇ З ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ ПО ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗА ПЕРІОД З 27.05. ПО 02.06. 2024 р.

За даними моніторингу захворюваність на гострі кишкові інфекції в області, у порівнянні з попереднім тижнем, знизилась на 6% .

На звітному тижні зареєстровано:

випадків підозри на кашлюк, що на 45% менше ніж на попередньому тижні (47 випадків). Захворюваність реєструвалась спорадичними випадками.

випадки захворюваності на COVID-19.

Серед захворілих, як і зазвичай, переважало доросле населення (до 61%).

Важких форм перебігу захворювання та летальних випадків не зареєстровано.

За даними моніторингу за звітний тиждень 105 осіб отримали укуси тваринами, що майже на рівні попереднього тижня (107 випадків). Випадків сказу серед людей не зареєстровано.

На звітному тижні в Одеському районі зареєстровано завізний лабораторно підтверджений випадок захворювання на кліщовий вірусний енцефаліт.

За даними епідрозслідування встановлено, що хвора перебувала у Литві, де 08.05.2024р. отримала покуси кліщем під час прогулянки у парку. За медичною допомогою звернулась лише після прибуття до України 22.05.2024р., коли погіршився стан здоров’я та з’явились різь в очах, диплопія.

Наразі хвора перебуває у реанімаційному відділенні КНП «Міська клінічна інфекційна лікарня» ОМР, перебіг захворювання важкий. Діагноз «Кліщовий вірусний енцефаліт» підтверджено вірусологічною лабораторією Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб

Епідемічна ситуація залишається під контролем.