1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЕПІДСИТУАЦІЯ З ІНФЕКЦІЙНОЇ ЗАХВОРЮВАНОСТІ...

ЕПІДСИТУАЦІЯ З ІНФЕКЦІЙНОЇ ЗАХВОРЮВАНОСТІ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

За даними моніторингу захворюваність на гострі кишкові інфекції в районі залишалась на епідемічному рівні, у порівнянні з попереднім тижнем, залишилась на тому ж рівні (10 випадків проти 10).

Основну питому вагу у структурі захворюваності складали діти (до 80%), серед яких найбільш ураженими були вікові групи 5-14 років (62,5%).

Згідно з факторним аналізом переважна більшість хворих (50%) пов’язували захворювання з вживанням готових домашніх страв з порушенням технології приготування та зберігання;

10% – з вживанням немитих ягід, овочів, фруктів;

10% – молочних сумішей з порушенням термінів зберігання;

10% – з порушенням особистої гігієни та правил догляду за дітьми;

10% – з вживанням молочних продуктів, придбаних на ринках у приватних осіб, не встановлений фактор – 10%.

В районі, як і в цілому по області з 01 червня розпочався посилений епіднагляд за холерою, який включає моніторинг циркуляції холерного вібріону на об’єктах довкілля (вода відкритих водоймищ, морська вода, вода озера Ялпуг в зонах водозабору та стічна вода інфекційних стаціонарів (відділень), станцій біологічної очистки) та обстеження хворих з розладами шлунково- кишкового тракту на холеру.

За звітний тиждень досліджено 6 проб із зовнішнього середовища, у тому числі вода оз. Япуг – 6 проб, 10 хворих на кишкові інфекції.

Показники радіаційного фону на території Болградського району не перевищували максимальних рівнів.

Ситуація залишається на постійному контролі.

За інформацією Болградського районного відокремленого підрозділу ДУ “Одеський ОЦКПХ МОЗ”