1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НА БОЛГРАДЩИНІ ПРОВЕДЕНО ЗАСІДАННЯ...

НА БОЛГРАДЩИНІ ПРОВЕДЕНО ЗАСІДАННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ «НАСИЛЬСТВО: УСВІДОМЛЮЙ, НЕ МОВЧИ, ПОВІДОМЛЯЙ»

Громадська організація «Одеська обласна організація медико-психолого-педагогічної допомоги «Здорове суспільство» спільно з ГО «Ресурсний центр НДО» та фондом UHF, реалізує проєкт “Підтримка професійної спроможності фахівців соціальної сфери для захисту дітей в Одеській, Дніпропетровській та Миколаївській областях в умовах війни”.

Сьогодні для представників влади, фахівців з соціальної, освітньої та медичної сфер громад, представників громадських організацій Болградського району в межах проєкту проведено засідання Круглого столу «Насильство: усвідомлюй, не мовчи, повідомляй». Загальною метою проєкту є підтримка ментального здоровʼя населення України та протидія насильству.

До навчального заходу долучились перший заступник начальника Болградської РВА Валерій Єребакан, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Рожков та заступник Болградського міського голови Ганна Мунтянова.

Перший заступник привітав всіх учасників та побажав злагодженої й плідної роботи.

Під час заходу доповідачі розповіли про роботу Центру раннього втручання, який працює при їх громадській організації, а з метою підвищення обізнаності населення про вказану послугу присутнім були надані інформаційні матеріали.

Окремо обговорили види насильства, їх виявлення, вплив на розвиток дитини.

У ході круглого столу відбулася дискусія по здійсненню кроків щодо протидії насильству в громадах району.

Організатори наголосили, що насильство – це як епідемія, як ковід, як туберкульоз, яке нікуди не дівається, а лише приглушується. Головне – не мовчати і не терпіти, з думкою “я врятую так сім’ю”, а кричати і рятувати своїх дітей, даючи їм шанс на хороше майбутнє.

Слід зазначити, що Болградська міська рада допомогла в організації заходу.

За результатом зустрічі присутні отримали рекомендації стосовно можливостей для осіб, які потерпають від домашнього насильства, а також правової та психологічної допомоги у разі виявлення таких.