1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРЕДСТАВНИКИ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯЛИ...

ПРЕДСТАВНИКИ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У НАВЧАННІ

Вищою школою публічного управління спільно з Національним агентством України з питань державної служби та Національною соціальною сервісною службою України у рамках співпраці з Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) проведено навчання за загальною типовою програмою підвищення кваліфікації «Запобігання і протидія гендерно зумовленому, зокрема домашньому, насильству» для представників Одеської області.

Захід, що відбувся з 18 по 19 червня 2024 року в очному форматі на базі «Козин-центру» (смт. Козин Київської області), пройшов під головуванням Юлії Лихач, директорки Вищої школи публічного управління, та за участю тренерів Національного тренінгового центру з питань попередження та протидії гендерно зумовленому насильству Людмили Акимової та Алли Кіріяк.

У навчанні прийняли участь начальник Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної (військової) адміністрації Тетяна Дементьєва, уповноважені особи з територіальних громад, які виконують функції координатора з питань запобігання та протидії домашньому насильству, державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування, що опікуються питаннями протидії домашньому насильству. Болградський район представляли Домнікія Мазур та Ірина Пельтек, начальники відділів підтримки сім’ї та координації надання соціальних послуг і по роботі з внутрішньо переміщеними особами Управління соціального захисту населення Болградської районної державної (військової) адміністрації.

Освітній проект підвищив рівень обізнаності державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування щодо запобігання, виявлення, реагування і протидії домашньому насильству та формування умінь із застосування комплексного інтегрованого підходу щодо належного реагування на випадки домашнього насильства.

За результатами навчання учасники тренінгу отримали сертифікати про підвищення кваліфікації за загальною короткостроковою програмою «Запобігання і протидія гендерно зумовленому, зокрема домашньому, насильству».