1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ УТИЛІЗУВАЛИ...

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ УТИЛІЗУВАЛИ ОСТАННІЙ ПОТЕНЦІЙНО НЕБЕЗПЕЧНИЙ ОБ’ЄКТ

13 червня директорка Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації Ірина Шатохіна спільно з директором ТОВ «НВК «УкрЕкоПром» Віталієм Данкевич з робочим візитом відвідали Василівську громаду, де провели робочу зустріч з головою Болградської РВА Михайлом Шарафаненко, першим заступником голови Болградської РВА Валерієм Єребаканом та головою громади Петром Бойчевим.

У 2022 році в районі було виявлено 1 об’єкт з накопичення заборонених і непридатних до використання ХЗЗР, який знаходився на території Василівської територіальної громади за межами села Калчева та становив загрозу для людей та довкілля.

Для його утилізації Департаментом екології та природних ресурсів Одеської ОДА в рамках Регіональної комплексної програми з охорони довкілля Одеської області на 2024-2028 роки проведено тендерні процедури та укладено договір з компанією ТОВ «НВК «УкрЕкоПром» на забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення та оброблення небезпечних ХЗЗР. Фінансування даних робіт проводились за рахунок обласного бюджету в межах зазначеної програми.

Компанією ТОВ «НВК «УкрЕкоПром» було проведено відповідні роботи по утилізації.

Сьогодні представники Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОДА, керівництво району та громади перевірили виконані роботи по вивезенню та утилізації небезпечних ХЗЗР та підписали відповідні акти виконаних робіт.

Як зазначив голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко в Болградському районі немає більше об’єктів з накопичення заборонених і непридатних до використання ХЗЗР та подякував керівництву Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОДА за проведену роботу.