1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ ПІДТРИМАЛА...

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ ПІДТРИМАЛА У ДРУГОМУ ЧИТАННІ ЗАКОНОПРОЄКТ ПРО ДОШКІЛЬНУ ОСВІТУ, МЕТОЮ ЯКОГО Є ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ, ПОЛІПШЕННЯ УМОВ ПРАЦІ ТА РОЗШИРЕННЯ ПРАВ БАТЬКІВ

Серед важливих змін:

👩‍🏫 Для вихователів — оптимізація навантаження, 56 днів щорічної відпустки, можливість встановлення вищих посадових окладів, доплат та надбавок.

👨‍👩‍👧 Для батьків — більше можливостей і гнучкості: територіальна доступність закладу дошкільної освіти; формування індивідуальної освітньої траєкторії; вибір форми навчання: очна, мережева, дистанційна.

🏡 Для садочків — різноманітність і структурованість: нові формати — мобільні, сімейні, мінісадки, сучасні освітні та парціальні програми, чіткі правила прийому дітей.

🤝 Для влади і засновників садочків — обов’язок забезпечити всі необхідні ресурси, відповідальність за доступність садочків, справедлива оплата праці вихователів.

Цей законопроєкт — частина євроінтеграції України. Ми адаптуємо найкращий досвід ЄС, створюючи власну, унікальну модель якісної дошкільної освіти, яка буде відповідати вимогам сьогодення та гарантувати розвиток сфери.

Детальніше про нововведення читайте за покликанням: https://bit.ly/3RgrMJf