1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВІДКРИТТЯ НОВОЇ СУЧАСНОЇ АМБУЛАТОРІЇ...

ВІДКРИТТЯ НОВОЇ СУЧАСНОЇ АМБУЛАТОРІЇ ЗАГАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ В СЕЛІ НОВІ ТРОЯНИ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ

Успішне завершення проєктів минулих років!

Сьогоднішній ранок у с. Нові Трояни розпочався з гарної новини: введено в експлуатацію нову сучасну амбулаторію загальної практики сімейної медицини для мешканців села.

За ініціативи голови (начальника) Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олега КІПЕРА стало можливим реалізувати та завершити проєкт створення нової амбулаторії з робочими місцями.

Нагадаємо, у 2018 році в межах виконання Закону України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості» в межах регіонального Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у співфінансуванні з обласним бюджетом було заплановано будівництво сучасних амбулаторій в Одеській області. Станом на 26.06.2024 року, 11 амбулаторій в області залишаються на етапі незавершеного будівництва.

Дана ситуація ускладнювалась ще й відсутністю медичного оснащення, через що неможливо було розпочати роботу та ввести в експлуатацію дані об’єкти.

Але завдяки активній позиції голови (начальника) Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олега КІПЕРА наразі вдалося успішно завершити будівництво двох амбулаторій та дооснастити їх відповідним обладнанням.

Саме сьогодні відбулася надзвичайно важлива подія для троянців – урочисте відкриття сільської амбулаторії КНП «Болградський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», роботу якого перевірив голова (начальник) Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олег КІПЕР, перший заступник голови (начальника) Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олександр ХАРЛОВ, голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко разом з т.в.о директора Департаменту охорони здоровʼя ОДА Оксаною РОКУНЕЦЬ -СОРОЧАН.

З нагоди такої події голова (начальник) Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олег КІПЕР подарував закладу цінні подарунки у вигляді сучасної медичної техніки.

Нова амбулаторія розрахована для обслуговування майже 5 тис. мешканців, зокрема й дітей. У закладі працює стаціонарний кабінет щеплень, який містить спеціальне технічне забезпечення, щеплювальний матеріал та засоби для надання невідкладної допомоги в повному обсязі.

Для лікування пацієнтів до колективу амбулаторії зібрано кваліфікованих фахівців: два лікарі сімейної медицини, дві медичні сестри загальної практики сімейної медицини та водій. Заклад оснащено сучасним медичним обладнанням та має автомобіль, який забезпечуватиме оперативну невідкладну медичну допомогу та паліативну допомогу маломобільним групам населення.

💼 Департамент охорони здоровʼя ОДА висловлює щиру подяку голові (начальнику) Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олегу КІПЕРУ за сприяння у відкритті нового медичного закладу, який лікуватиме мешканців Болградського району, за турботу про населення найвіддаленіших населених пунктів області, розвиток інфраструктури охорони здоровʼя на Одещині та покращення матеріально-технічної бази для амбулаторії!

Разом до ПЕРЕМОГИ !🇺🇦

Олег Кіпер

Александр Харлов

Одеська обласна державна адміністрація

Міністерство охорони здоров’я України

Болградська районна державна адміністрація

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації