1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

27 серпня 2024 року, під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада. На нараді були присутні перший заступник голови та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про стан охорони здоров’я населення та діяльність закладів охорони здоров’я Болградського району в умовах воєнного стану в I півріччі 2024 року доповіла в.о. начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної (військової) адміністрації Тетяна Ведь.

Вона зазначила, що протягом звітного періоду утримання мережі закладів охорони здоров’я Болградського району та надання медичної допомоги населенню міста здійснювалось за рахунок коштів, отриманих закладами за договорами про медичне обслуговування населення, укладеними з Національною службою здоров’я України (НСЗУ); коштів бюджетів територіальних громад; коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Протягом першого півріччя 2024 року медичними закладами району було надано майже 70000 медичних послуг, в тому числі для ВПО. Також проведена значна робота з поліпшення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я Болградського району.

Роботу з надання первинної медико-санітарної допомоги населенню в Болградському районі здійснюють 33 амбулаторії загальної практики сімейної медицини, 19 фельдшерсько-акушерських пунктів та 27 фельдшерських пунктів.

Декларацій з сімейними лікарями підписали 96185 особи. Постійно триває рутинна вакцинація дорослих та дітей проти інфекційних хвороб. Прищеплювальна робота у Болградському районі медиками проводилася згідно календаря профілактичних щеплень. Районний показник виконання плану профілактичних щеплень за І півріччя становить 85 %.

Ліжковий фонд становить 560 ліжок (Арциз – 170 , Болград – 200, Тарутине – 170, Бородіно – 20 ).

За перше півріччя 2024 року лікарями закладів було прийнято 190280 пацієнтів.

Про підсумки збору ранніх зернових і зернобобових культур урожаю 2024 року сільгосппідприємствами району доповіла головний спеціаліст відділу економіки та агропромислового розвитку районної державної (військової) адміністрації Валентина Мануш.

За оперативними даними сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств Болградського району станом на 22 серпня 2024 року закінчили збирання ранніх видів зернових та зернобобових культур, а саме: озимої пшениці, озимого ячменю, ярої пшениці, ярого ячменю, вівса, гороху і озимого та ярого рапсу, до збирання підлягало всього посівної площі 151,3 тис. га.

Усі господарства були забезпечені необхідною збиральною технікою на весь період робіт. Загальні роботи у районі були проведені за 40 календарних днів.

Загальна врожайність ранніх видів зернових та зернобобових культур у 2024 році склала 34,7 ц/га, що на 2,4 ц/га більше ніж у 2023 році.

Заступник начальника відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології, головний архітектор району Віктор Терзі доповів про хід підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціальної сфери району до опалювального періоду 2024-2025 років.

Він зазначив, що розпорядженням голови Болградської РВА в Болградському районі затверджено План заходів з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери району до роботи в зимових умовах 2024-2025 та утворено районний оперативний штаб.

Головами міських, сільських, селищних рад району розроблено та затверджено плани заходів з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери до роботи в осінньо-зимовий період із зазначенням термінів виконання та відповідальних за виконання.

Підготовка до осінньо-зимового періоду 2024-2025 років в районі здійснюється за чотирма основними напрямками:

– підготовка об’єктів соціальної сфери та житлового фонду;

– підготовка теплового господарства (котелень);

– підготовка водопровідно-каналізаційного господарства;

– підготовка дорожньо-мостового господарства.

У завершенні наради Михайло Володимирович надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.