1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДІТИ АРЦИЗЬКОЇ ГРОМАДИ, ЯКІ...

ДІТИ АРЦИЗЬКОЇ ГРОМАДИ, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВІД ВІЙСЬКОВИХ ДІЙ, ПРОВЕЛИ ЛІТНІЙ ВІДПОЧИНОК У КАРПАТАХ

Одеська обласна військова адміністрація за фінансової підтримки ЮНЕСКО та Уряду Японії реалізували проєкт організації літніх таборів для дітей з метою відновлення їх психосоціального благополуччя.

Проєкт ралізовується за участі КАРІТАС УКРАЇНИ, який є постачальником послуг з організації таборування.

У рамках проєкту ЮНЕСКО, що спрямований на підтримку дітей та сімей, які постраждали від військових дій, 500 дітей з Одеської області, віком від 10 до 17 років, отримають можливість провести літній відпочинок у Карпатах, де вони зможуть відновити свої сили, знайти нових друзів та взяти участь у різноманітних заходах, спрямованих на покращення психоемоційного стану.

Ідея проєкту – не лише подарувати дітям можливість відпочити, але й надати їм можливість відновлення психо-емоційного стану, здобути новий соціальний досвід, сформувати нові сенси життя в умовах війни та отримати нові навички підтримувати своє психосоціальне благополуччя.

«Війна негативно позначається на психічному здоров’ї дітей, що може негативно вплинути на їх майбутнє. ЮНЕСКО разом з Урядом Японії підтримує українських дітей через надання можливості відновити свій психоемоційний стан в безпечних мальовничих куточках України, знайти нових друзів і здобути новий досвід, який підтримуватиме їх протягом наступного навчального року. Загалом ЮНЕСКО протягом літа 2024 року забезпечило літнім відпочинком 1000 дітей з найбільш вразливих категорій» – зазначає Національний проєктний офіцер ЮНЕСКО Оксана Савицька, координатор проєкту.

Участь у проєкті беруть діти з Овідіопольської, Балтської, Ізмаїльської, Арцизької, Любашівської та Березівської територіальних громад.

Цього року дітей зустрічатимуть такі дитячі оздоровчі табори: ДОТ «Синьогора», ДОТ «Лісова варта», ДОТ «Гірські пригоди», ДОТ «Форест Ленд» та ДОТ «Kids camp».

Щиро дякуємо всім партнерам та учасникам проєкту за надану можливість і за підтримку наших дітей!

Віримо, що цей відпочинок стане для них не лише приємним проведенням часу, але й важливим кроком до емоційного відновлення та розвитку.