1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ ТА РАДІАЦІЙНИЙ...

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ ТА РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

За даними моніторингу захворюваність на гострі кишкові інфекції в Болградському районі за тиждень у порівнянні з минулим зменшилась на 21% за рахунок зменшення захворюваності серед дітей 1-4 років на 44,5 %.

На цьому тижні захворюваність серед дітей та дорослих розподілилась таким чином 74% та 26% відповідно. Основна питома вага у структурі дитячої захворюваності припадала на вікові групи від 1 до 4 років – 50%.

Згідно з факторним аналізом, більшість хворих (53,3%) пов’язували своє захворювання зі споживанням домашніх страв, приготовлених та збережених з порушенням технології. Вживання овочів та фруктів стало причиною у 40% випадків.

За минулий період на території району були зареєстровані 1 випадок укусів відомими тваринами, постраждала доросла людина. Захворюваність на вакцинокеровані інфекції – кашлюк, дифтерія, кір не реєструвались. Виявлено 2 випадки захворюваності дітей на скарлатину та 1 випадок захворюваності на кашлюк.

Захворюваність на грип та ГРВІ знаходилась на сезонному рівні.

За звітний тиждень, з метою моніторингу циркуляції холерного вібріону на об’єктах довкілля в Болградському районі відібрані 6 проб. Холерний вібріон не виділено. Всі хворі з розладами шлунково – кишкового тракту обстежені на холеру, результати негативні.

У ході моніторингу стану забруднення атмосферного повітря на території Арцизької ТГ на вміст оксиду вуглецю, діоксид азоту, пилу, діоксиду сірки, фенолу, формальдегіду перевищення гранично допустимих концентрацій не встановлено.

У ході проведення акустичного моніторингу на території Болградської ТГ та Тарутинської ТГ перевищення гранично допустимих рівнів шуму не встановлено.

За даними інструментальних вимірювань, радіаційний фон залишається на рівні багаторічних спостережень і не перевищує гранично допустимі рівні.

За інформацією Болградський Районний Відокремлений Підрозділ