1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ХТО ОТРИМАЄ ВИПЛАТИ ДО...

ХТО ОТРИМАЄ ВИПЛАТИ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

До свята День Незалежності України 24 серпня деякі категорії українців отримають разову виплату від держави в сумі від 450 до 3100 грн.

Така виплата передбачена для деяких категорій пенсіонерів, ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань, а також громадян, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Який буде розмір виплат:

– учасникам війни, колишнім в’язням концтаборів і гетто, тим, хто був примусово вивезений на роботи, дітям партизанів, підпільникам, іншим учасникам боротьби з націонал-соціалістичним режимом у тилу ворога передбачена виплата 450 гривень;

– членам сімей загиблих ветеранів війни та деяким іншим категоріям – 650 гривень;

– учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім в’язням концтаборів – 1 000 гривень;

-особам з інвалідністю внаслідок війни III групи через війну або утримання в концтаборах – 2 700 гривень;

-особам з інвалідністю внаслідок війни II групи або утримання в концтаборах – 2 900 гривень;

-тим, хто має особливі заслуги перед Батьківщиною та особам з I групою інвалідності через війну або утримання в концтаборах – 3 100 гривень.

Важливо: виплати пенсіонерам до Дня Незалежності будуть нараховані автоматично, разом із пенсією, ветеранам війни-не пенсіонерам – виплати надійдуть на військові частини/організації/установи, усім іншим треба буде подати заяву до Пенсійного фонду – до 1 серпня або до 1 жовтня 2024 року.