1. /
  2. Новини
  3. /
  4. МІСТО БОЛГРАД ВІДЗНАЧАЄ 203-Ю...

МІСТО БОЛГРАД ВІДЗНАЧАЄ 203-Ю РІЧНИЦЮ З ДНЯ ЗАСНУВАННЯ

25 серпня м. Болград відзначає 203-ю річницю з дня заснування. У цей день на центральній площі міста відбувся тематичний захід присвячений 80-й річниці вигнання нацистських окупантів з території міста.

Святковий захід розпочався з підняття прапора м. Болград. Після цього керівництво району та Болградської громади поклали квіти до Братської могили воїнам загиблим при визволенні міста Болград від фашистських загарбників під час Другої Світової війни та вшанували пам’ять всіх загиблих Героїв України, хто віддав життя за свободу та незалежність України, хвилиною мовчання.

Після цього в КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради пройшов урочистий захід з нагоди 203-ої річниці з дня заснування м. Болград.

У заході взяли участь заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський, перший заступник голови Болградської районної державної адміністрації Валерій Єребакан, генеральний консул Р.Болгарії в м. Одеса Светослав Іванов, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, Болградський міський голова Сергій Димитрієв, депутат Одеської обласної ради Олег Капсамун, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, установ, підприємств, організацій міста та громадськість.

Керівники області, району та Болградської громади звернулись до присутніх з вітальними словами.

З нагоди відзначення чергової річниці Дня заснування міста кращим представникам Болградської громади, які досягли значних здобутків у професійній діяльності було вручено Почесні відзнаки, грамоти та подяки Одеської обласної ради, Почесні грамоти Одеської обласної державної адміністрації, Болградської районної державної адміністрації, Болградської районної та міської ради.

За патріотичне виховання дітей, які чесно і сумлінно виконують свій військовий обов’язок перед Батьківщиною Почесною грамотою Болградської районної державної адміністрації нагороджена сім’я з Кубейської громади Сакали Іллі Костянтиновича та Раїси Феодосіївни, троє дітей яких на даний час захищають незалежність України.

Під час святкового заходу Болградський міський голова Сергій Димитрієв вручив Посвідчення «Почесний громадянин міста Болграда», диплом та нагрудний знак на ім’я Максима Миргородського його представнику, командиру розвідувальної роти ДШВ, Артуру Манасяну. Генерал-майор Збройних Сил України Максим Миргородський – є повним лицарем ордена Богдана Хмельницького, найвпливовішим військовим України, за версією українського друкованого щотижневого суспільно-політичного журналу New Voice («Новий голос»). В свою чергу, від себе, Максим Миргородський передав подарунок своєму рідному місту – прапор ДВШ з побажаннями та автографом.

В цей святковий день перед присутніми з музичними привітаннями виступили артисти та творчі колективи КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради. На підтримку ЗСУ пройшов благодійний ярмарок «Болград з Україною в серці».

Мешканці та гості міста мали змогу взяти участь в різноманітних спортивних змаганнях, культурних заходах та виставках.

Завершиться святкування 203-ої річниці з дня заснування м. Болград святковою концертною програмою «Болград – моя незламна батьківщина».

и ещё 60

Статистика и объявления

Продвигать публикацию

Все реакции:

33