1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОГО УЕГГ СЕРГІЙ...

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОГО УЕГГ СЕРГІЙ ПОКАТИЛО НАДАВ РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ РЕМОНТНИХ РОБІТ НА ГАЗОРОЗПОДІЛЬЧИХ СТАНЦІЯХ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ РАЙОНУ

Сьогодні під час чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, яке пройшло під керівництвом голови Болградської РВА Михайла Шарафаненка, начальник Болградського УЕГГ Сергій Покатило надав роз’яснення щодо ситуації, яка склалась в с. Виноградівка Болградської громади під час проведення ремонтних робіт на газорозподільчих станціях населених пунктів району.

Болградське УЕГГ отримало лист від Південого лінійного виробничого управління магістральних газопроводів про необхідність виконання ним вогневих робіт на газорозподільчих станціях населених пунктів району. Ці роботи передбачають відключення від газопостачання населених пунктів у зазначений термін.

Тобто лінійники відрізають вихідний газопровід, проводять встановлення нового обладнання та обслуговування, при цьому подача газу в населених пунктах не проводиться з магістрального газопроводу.

Як пояснили представники Південного лінійного виробничого управління магістральних газопроводів, не виконання даних робіт може призвести до аварійної ситуації взимку, що приведе до складної ситуації з газопостачанням. Провести зазначені роботи планується в усіх населених пунктах Болградського району до початку опалювального сезону.

22 серпня такі ремонтні роботи розпочались у с. Виноградівка Болградської ОТГ. На 4 вересня заплановані в с. Кубей та с. Калчева.

Для забезпечення робочого тиску в газопроводах населенню ні в якому разі не дозволяється споживати природний газ у зазначений період! Якщо буде відбір газу з розподільчих газопроводів населенням, то тиск впаде до критичного, що приведе до спрацювання запірних клапанів та регуляторів, тобто відключиться вся система газопостачання населених пунктів. А повторний пуск газу по технологічній послідовності та з дотриманням ПБСГ передбачає дуже довгу послідовність виконання робіт, тому що на першому місці стоїть життя кожного споживача, за яку газове господарство несе відповідальність. Буде переналагоджуватись все обладнання ГРП, ШРП, виконання перевірки на щільність всіх газопроводів та повторний пуск газу в кожний будинок. Будинки, в яких ніхто не проживає чи не був наданий доступ до газового обладнання, повинні в обов’язковому порядку відключатись.

Яскравий приклад стався у с. Виноградівка – через недотримання вимог щодо заборони користуватися газовими приладами під час проведення ремонтних робіт в селі здійснюється повторний пуск газу. В населеному пункті представники Болградського УЕГГ проводять відновлення газопостачання більше тижня, не дивлячись на те, що залучені додаткові бригади з Одеси.

Для порівняння начальник Болградського УЕГГ зазначив, що в с. Кубей та Кальчево в три рази більше споживачів.

Болградським УЕГГ будуть докладені всі зусилля щоб втримати робочий тиск в вищезазначених селах, але все залежить від населення як воно поставиться до оголошень та дотримання вищевказаних вимог.

Болградська РВА звертається до мешканців району з проханням не споживати природний газ у період проведення ремонтних робіт щоб не ускладнювати ситуацію з газопідключенням домівок.