1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯВ...

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯВ УЧАСТЬ В ЗАСІДАННІ РЕГІОНАЛЬНОГО ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ ОДЕСЬКОЇ ОВА

Сьогодні начальник Болградської районної державної (військової) адміністрації Михайло Шарафаненко спільно з першим заступником голови Болградської РВА та керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації взяли участь в засіданні регіонального оперативного штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років.

Засідання проходило під головуванням директора Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності обласної державної адміністрації Антона Шалигайла.

На початку засідання т.в.о. директора Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності обласної державної адміністрації Володимир Карпич доповів про підготовку до опалювального сезону 2024-2025 років в Одеській області.

Про стан запровадження системи розподіленої генерації в Одеській області доповіли міські голови: Одеської, Чорноморської, Южненської міських рад.

Представники банківських установ ознайомили присутніх з наявними кредитними пропозиціями для установки енергоефективного обладнання, відновлювальних джерел для ОСББ, ЖБК та фізичних осіб.

Крім того, під час засідання начальники районних адміністрацій та керівники Департаментів охорони здоров’я, освіти та науки і соціальної та сімейної політики облдержадміністрації доповіли про стан підготовки до опалювального сезону 2024-2025 років закладів соціальної сфери та забезпечення автономними джерелами живлення, створення резервних запасів матеріалів та палива у разі їх ураження.

Зазначимо, що розпорядженням голови Болградської РВА в Болградському районі затверджено План заходів з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери району до роботи в зимових умовах 2024-2025 та утворено районний оперативний штаб. На сьогоднішній день готовність:

– об’єктів соціальної сфери району складає – 99%;

– котелень – 97%;

– багатоквартирних будинків – 90%;

– водопровідно-каналізаційного господарства – 90%.

Для об’єктів соціальної сфери, які опалюються твердим паливом необхідно 3000,0 т вугілля, у наявності –1898,0 т, що становить 63%. Болградська, Городненська, Кубейська, Криничненська, Павлівська та Теплицька ОТГ забезпечені вугіллям на 100%. В інших громадах тривають тендерні процедури на придбання вугілля. Потреба в деревному паливі (дрова) – 1360 м3, у наявності – 1000 м3, що становить 73%.

Потреба в альтернативному паливі (пелети, брикети) – 235 т, у наявності – 105 т, що становить 45%. Потреба населення району у дровах складає 55,9 тис. м3, забезпеченість населення – 70%. Заклади освіти забезпечені генераторами на 94%, закладів охорони здоров’я на 67%.

За результатами селекторної наради начальник Болградської РВА Михайло Шарафаненко надав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів Болградської РВА.