1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НЕ ВИЯВИЛОСЬ ВДОМА!? ДІЇ...

НЕ ВИЯВИЛОСЬ ВДОМА!? ДІЇ ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ ПРИ ПЕРЕВІРЦІ МІСЦЯ ФАКТИЧНОГО ПРОЖИВАННЯ

Все частіше проведені нами перевірки фактичного місця проживання внутрішньо переміщених осіб, які отримують державну допомогу на проживання, підтверджують факт їх відсутності за адресою, яку особа вказала під час обліку.

Аби уникнути неприємних ситуацій🙁 пов’язаних із припиненням державної підтримки, важливо бути обізнаними про дії, які необхідно вчинити☝

Ось кілька рекомендацій 🙌

ЩО РОБИТИ, якщо ВАС НЕ ВИЯВИЛИ ВДОМА за фактичним місцем проживання.

ПЕРЕВІРТЕ ПОВІДОМЛЕННЯ: Якщо вас не виявили вдома під час перевірки, вам залишили повідомлення з інструкціями щодо подальших дій.

ЗВ’ЯЖІТЬСЯ З ОРГАНАМИ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ: Відвідайте управління соціального захисту населення, де ви перебуваєте на обліку, та до 14 робочих днів пройдіть ідентифікацію з метою подання заяви щодо відсутності змін в адресі місця фактичного проживання/перебування відповідно до Єдиної інформаційної бази даних внутрішньо переміщених осіб.

🔔Увага! Якщо особа НЕ ПРИБУЛА до органу соціального захисту населення і не підтвердила своє місце проживання, то їй буде припинено надання допомоги на проживання з наступного місяця.

ПОЯСНІТЬ ОБСТАВИНИ: У разі наявності обґрунтованих причин відсутності за місцем проживання/перебування протягом 30 календарних днів після проведення перевірки подайте органу соціального захисту населення заяву про поновлення виплати допомоги з підтвердними документами (службового відрядження, оздоровлення дітей, супроводження дітей під час участі у міжнародних змаганнях або участь у відповідних змаганнях, стажування, навчання, лікування, реабілітації, хвороби особи або члена сім’ї, смерті членів її сім’ї та родичів, догляду за хворою дитиною віком до 18 років, відвідування закладів охорони здоров’я, судових та правоохоронних органів, через які особа не за власним бажанням могла бути відсутньою за місцем проживання/ перебування), що підтверджується документально.

ОНОВІТЬ ІНФОРМАЦІЮ ТА ДОТРИМУЙТЕСЬ ТЕРМІНІВ: Якщо ви змінили фактичне місце проживання, негайно повідомте про це орган соціального захисту населення та отримайте довідку ВПО із зазначенням актуальної адреси фактичного проживання. Це допоможе уникнути проблем у майбутньому.

🔹 За новим місцем проживання: протягом 10 днів з дня прибуття до нового місця;

🔹 Після добровільного повернення до покинутого постійного місця проживання: не пізніш як за 3 дні до від’їзду або протягом 3 днів.

ШВИДКІ ДІЇ: Не зволікайте з діями. Подайте повідомлення про зміну фактичного місця проживання/перебування або про добровільне повернення до покинутого постійного місця проживання через Портал Дія 🔗https://youtu.be/GAR9gCNV1mA

ПАМ’ЯТАЙТЕ: Своєчасне підтвердження фактичного місця проживання/перебування є запорукою стабільної підтримки від держави.

Бережіть свої права та дотримуйтесь вимог законодавства!