1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ДО ТАРУТИНСЬКОЇ...

НОВИНИ ГРОМАД: ДО ТАРУТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ ЗАВІТАЛИ МІЖНАРОДНІ ПАРТНЕРИ

2 серпня 2024 року в Тарутинській селищній раді відбулась зустріч селищного голови Сави Чернєва з міжнародними партнерами, друзями Тарутинської громади керівниками та представниками міжнародних фондів «Action Medeor» (Німеччина) та Блакитного Півмісяця «ІВС» (Туреччина).

У зустрічі взяли участь: Axel Dechamps, координатор проекту «Надання гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям в Україні та українським біженцям в Республіці Молдова», Markus Bremers, представник департаменту преси та комунікацій Міжнародного немецького фонду «Action Medeor», Kays Tumkaya, регіональний директор IBC в Україні та Республіці Молдова, Burhan DÜLGER, директор Турецького благодійного фонду Mavi Hilal Ukraine, Альона КУРДОГЛО, менеджер проєкту «Action Medeor» і «IBC» (Туреччина) в Республіці Молдова та Україні, та інші представники турецького міжнародного фонду «IBC», заступник Тарутинського селищного голови Олена Сілоч, директор Тарутинського центру первинної медико-санітарної допомоги Меланія Міланова.

Метою візиту представників міжнародних фондів було ознайомлення з роботою нової амбулаторії сімейної медицини, яка була побудована за фінансової підтримки фонду «Action Medeor». Реалізацію проєкту здійснював Міжнародний фонд «IBC» (Туреччина).

У ході обговорення питань подальшої співпраці координатор Міжнародного фонду «Action Medeor» зазначив, що він приємно вражений змінами, що відбулись в медичній сфері Тарутинської громади з часу його останнього візиту.

Тарутинський селищний голова Сава Чернєв подякував міжнародним партнерам за здійснення важливого проєкту в галузі охорони здоров’я з метою надання якісних комфортних медичних послуг населенню.

Під час зустрічі також було порушено питання обміну досвідом та співпраці з центром надання психологічної допомоги м. Чорноморськ, керівник якого входив до складу делегації поважних гостей. Також керівництво Тарутинської громади зацікавив процес створення даного центру з метою реалізації подібного проєкту в Тарутине.

Селищний голова висловив сподівання на подальшу співпрацю з міжнародними фондами щодо реалізації нових проєктів в громаді за їх підтримки та допомоги.

За інформацією Тарутинської селищної ради